Eva Maassen

In 2002 is Eva begonnen met Stal Kelpie in Esbeek. De titel paardencoach bestond toen nog niet; zij was een pionier op dit gebied. Veel van de oefeningen die tegenwoordig aangeboden worden zijn door haar bedacht en getest.

Eva:eva met paard

“Sinds vier jaar woon en werk ik in het buitengebied van Diessen. De paarden staan daar aan huis, zodat ik nu ook fysiek deel uitmaak van de kudde. We wonen hier middenin de natuur, ver weg van het jachtige bestaan met al zijn prikkels. Dat is een bewuste keuze. Vanuit de rust, de stilte, het contact met de omgeving en de constante interactie met alle dieren (er zijn ook honden, een poes en kippen) ontstaat bij mij een grote gevoeligheid en creativiteit die zich op allerlei manieren ontvouwt, niet op de laatste plaats binnen het contact met mijn cliënten. Dat doet mij goed, ik ben hier op mijn plek.

Wat mij steeds weer raakt zijn mensen die, met vallen en opstaan, op zoek zijn naar hun essentie, dat wat hun doel in het leven zou kunnen zijn, waar de bezieling (verstopt) ligt.

Ik ben gefascineerd door non-verbale communicatie. Ik ben ervan overtuigd dat veel problemen veroorzaakt worden doordat mensen zich anders / beter of juist minder voordoen dan ze zich van binnen voelen. Dat veroorzaakt verwarring en staat heldere communicatie in de weg, met alle pijn van dien. In mijn nabije omgeving bevinden zich hoogsensitieve mensen en mensen met Asperger – een stoornis in het autistisch spectrum. Van hen én van de paarden heb ik geleerd om te doen wat ik zeg, te zeggen wat ik denk en te erkennen en te laten zien wat ik voel. Samen met de paarden bied ik zo een transparante en veilige omgeving waarin u kunt onderzoeken waar uw verlangens liggen. Ik hoop u te kunnen helpen uw innerlijke kracht aan te boren en die concreet in te zetten in uw leven en werk.”

Stal Kelpie | Eva Maassen    Zandstraat 6     5087 TR Diessen