Stal Kelpie
Een korte introductie van de paarden:
Fjolnir
Hier hebben we Fjölnir. Fjölnir komt uit IJsland. Alle IJslandse paarden hebben een IJslandse naam. Fjölnir is de kleinste van de vier. Hij is erg rustig en heeft een hoog knuffelgehalte, vooral in de winter wanneer hij zijn wintervacht heeft. Een paardje met een berenvacht!
Goovert Dit is Goovert. 

Goovert is een Fries met hier en daar al wat grijs tussen de zwarte haren. Een wijs paard.

Dit is Winnetou. Het is een Irish Cob oftewel een Tinker. Deze paarden werden door Ierse zigeuners gefokt en gebruikt om de wagen te trekken. Meestal zijn ze bont: ofwel bruin/ zwart/wit ofwel alleen zwart of bruin met wit. Grijstinten komen ook voor. Winnetou is een ruin; Winnetou is sinds de komst van Pablo niet meer de jongste van het stel en dat laat hij ook zien. Hij neemt zijn rol serieus en roept Pablo regelmatig tot de orde. Winnetou
Pablo Sinds juni 2011 is Pablo bij ons. Afkomstig uit Andalusië en met zijn 8 jaar de jongste van het gezelschap. Een gevoelig paardje dat heftig kan reageren.
zie Pablo komt bij de kudde
Eva Tot slot:
Een foto van mijzelf. Ik ben Eva Maassen. Ik heb lange tijd in de gezondheidszorg gewerkt waarbij ik veel ervaring heb opgedaan in begeleiding en training van mensen in communicatieve vaardigheden. In die tijd was ik vooral hobbymatig bezig met paarden en heb ik voor mezelf cursussen gevolgd op het gebied van communicatie tussen paarden en mensen. In 2004 heb ik de driejarige opleiding van het ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie) afgerond. De inzichten in energetisch- en lichaamswerk zijn zeer goed toepasbaar binnen de equitherapie. In 2003 ben ik begonnen met Stal Kelpie en vervolgens heb ik 2 jaar gestudeerd aan de ISPH. . Het is fantastisch om te zien dat de paarden werkelijk iets toevoegen aan het therapeutisch proces, zowel binnen de kortdurende trainingen als in langduriger begeleiding. Ik doe dit werk met heel veel plezier.
Eva op de wagen
copyright Eva Maassen / bouw endoHerman
colofon & Disclaimer
KvK 55627498 - BTW 118030851B01