Stal Kelpie
Equitherapie is geschikt voor iedereen die blokkades ervaart in zichzelf en/of in de communicatie met anderen. Je krijgt een beter zicht op je eigen functioneren.

- Voor leidinggevenden is equitherapie bij uitstek geschikt om te onderzoeken met welke instrumenten leiding gegeven wordt. Natuurlijk kunnen, als daar behoefte aan is, oefeningen aangereikt worden om het leiderschap effectiever te maken.

Niet alleen binnen bedrijven is er sprake van leiderschap. Ook binnen andere systemen zoals een gezin kan een beroep worden gedaan op jouw leidinggevende capaciteiten. Kinderen vragen bij uitstek om eenduidige signalen. Equitherapie kan helpen om de communicatie binnen het gezin te verbeteren.

 

Eva fluistert Hoby iets in

- Wanneer de relatie tot het lichaam verstoord is, bijvoorbeeld na een ernstige ziekte, bij eetstoornissen, bij burn out of na (seksueel) misbruik kan equitherapie helpen de relatie met het lichaam te verbeteren. Naarmate je je meer bewust wordt van je lijf met alle eventuele beperkingen kun je ook beter je eigen grenzen en die van anderen leren respecteren.

- Voor volwassenen en kinderen met faalangst kan equitherapie helpen een beter zelfbeeld te verkrijgen. Al werkend met de paarden word je zelfverzekerder omdat iedere verandering onmiddellijk teruggezien wordt in de reactie van het paard. Dat is de beloning en dat motiveert je om verder te gaan op het ingeslagen pad.

- Soms is het moeilijk om contact te maken. Verlegenheid, angst om afgewezen te worden, het gevoel er niet bij te horen, niet goed genoeg te zijn. Equitherapie helpt om minder afhankelijk te worden van wat anderen van je vinden of denken. De paarden accepteren jou precies zoals je bent. Ze nodigen je uit ‘jezelf neer te zetten’. In een veilige setting kun je andere manieren van contact maken uitproberen. Je wordt niet afgewezen!

- Een probleem van deze tijd: hyperactieve kinderen. Bij de paarden krijgt het kind de gelegenheid om te ‘focussen’ in het contact maken met het paard. Innerlijke rust wordt beloond door coöperatief gedrag van het paard. Tegelijkertijd kan de overtollige energie van het kind op een natuurlijke manier afvloeien bij de lichamelijke inspanningen van bv het poetsen van en het lopen met het paard.

- Hoog- of juist zwakbegaafde kinderen die wat moeite hebben zich in sociaal opzicht te handhaven kunnen met een paard ervaren hoe het is om echt contact te maken. Hier is het niet belangrijk hoe intelligent je bent of hoe je er uit ziet. Een opsteker!

Een kind met Fjölnir

- In het algemeen kan equitherapie verhelderend en verfrissend zijn voor mensen die voornamelijk ‘in het hoofd’ zitten. Je bent lekker buiten bezig met je lijf. Je voelt je weer een heel mens.

Tot slot: wellicht heb je altijd al iets met paarden willen doen maar was je bang of is het er gewoon nooit van gekomen. Stal Kelpie biedt de gelegenheid om in jouw tempo en op jouw manier onder deskundige begeleiding kennis te maken met paarden.

Goovert met een paraplu
copyright Eva Maassen / bouw endoHerman
colofon & Disclaimer
KvK 55627498 - BTW 118030851B01