Stal Kelpie
teambuilding

Paarden zijn kuddedieren. Een kudde is het ultieme team waarbij afstemming en samenwerking van essentieel belang zijn, immers: wanneer een roofdier in de aanval gaat is het te laat om nog te gaan overleggen wie de leiding heeft, wanneer men gaat vluchten en in welke richting. Deze zaken dienen al geregeld te zijn. De kudde is gebaat bij voortdurende afstemming en rust zodat onmiddellijk adequaat gereageerd kan worden op dat wat zich van buitenaf aandient.
Wij mensen kunnen wat dit betreft veel leren van paarden. In deze ééndaagse workshop ervaar je hoe jij met jouw team zo’n kudde kunt vormen. Veel aandacht wordt besteed aan non-verbale communicatie. Wat is mijn doel, welke richting wil ik uit en hoe breng ik mijn boodschap duidelijk over? Ben ik congruent, met andere woorden klopt dat wat ik denk en zeg met wat ik voel? Doe ik mij niet beter of slechter, sterker, ouder, jonger of vrolijker voor dan ik me voel? Ben ik zichtbaar voor mijn teamgenoten? Wat is belangrijker: mijn persoonlijk doel of het gemeenschappelijk (organisatie)doel en wat zijn de effecten van mijn persoonlijk handelen op het team?

Goovert in rust

Aan het einde van de dag hebben de deelnemers inzicht in hun inzet ten aanzien van samenwerking. Zij weten welke rol zij spelen in het team en zijn in staat hun eigen belang te onderscheiden van het algemeen belang (van de organisatie). Zij kunnen het organisatiebelang laten prevaleren waardoor de effectiviteit van het team maximaal vorm zal krijgen. De afstemming zal verbeterd zijn waardoor opdrachten sneller begrepen en beter uitgevoerd worden. Er is duidelijkheid en overeenstemming over wie leidt en wie volgt waardoor er rust heerst en een prettige werksfeer mogelijk wordt.

copyright Eva Maassen / bouw endoHerman
colofon & Disclaimer
KvK 55627498 - BTW 118030851B01