Stal Kelpie
Reacties van deelnemers:
“De lunch was heerlijk. De plek is idyllisch. Het is geweldig te merken dat je een paard naar je toe kan laten lopen door een veilig en welkom gevoel. Het is genieten als je positieve feedback mag ontvangen. De simpelste oefeningen zijn zo krachtig. (…..) Wellicht had ik meer willen geven aan anderen.”

 “In deze clinic heb ik duidelijk gekregen hoe ik grenzen stel en wat dat voor effect heeft.”
 
“Ik ben me meer bewust georden van mijn cognitie dat ik onder hun rust (van de paarden. E.)  agressie of afwijzing zal aantreffen. Het tegendeel bleek waar.”

“Ik heb in deze clinic geleerd dat het leiding geven nog meer vanuit het gevoel mag komen en best iets minder ratio mag bevatten. De juiste mate van afstand houden. Blijvend aanvoelen of het ok is.”

 “Ja ik zie in dat het noodzakelijk is mijn lijf mee te laten doen in het leven. Dat gaat nog een hoop lol en verwarring te weeg brengen. Dat voelen is natuurlijk vaak helemaal niet leuk omdat je je dan kwetsbaar opstelt maar wel de methode om niet in de cirkel van herhaling van negatieve ervaringen te blijven draaien.”

 “Nou ik had mijn doelen zo streng geformuleerd en dan gaat voor mij de lol er af eigenlijk. Maar je hielp me inzien dat ik juist mijn speelsheid erbij moet houden en toen voelde ik gelijk dat alles lichter werd en leuker.
Het gaat er toch om hoe je tegen de dingen aankijkt en hoe je ze verwoordt…..”

“Tot mijn verbazing lukte het me om het paard te leiden. Daarvan heb ik geleerd dat ik mezelf niet klein moet maken en dat het belangrijk is om contact te houden."

 “Ik vind het heel moeilijk om te observeren en ook aanwijzingen te geven (….) Misschien wil ik er wel een wetenschappelijk onderzoek van maken, maar toch: hoe eenvoudiger de opdracht hoe beter actie en reactie naar voren komen. Misschien moet je als observator wel uitsluitend kijken of houding en gevoel overeen komen.”

 “Ik had onbewust de verwachting de hele dag met angst dingen met paarden te moeten doen. Verder had ik verwacht de hele dag buiten met de paarden te zijn. Alles was anders. Van de verhouding binnen- en buiten tijd tot de kleine periode van angst.
De relaxedheid van de dag was groot. De veiligheid ook. Ik vond jouw steun en helderheid groot!”

“Ik heb ervaren dat ik me echt moet concentreren en dat is moeilijk voor mij. Ik zal moeten kiezen in wat ik doe! En ik heb een lijf dat iets uitstraalt.”

 “Als je de ander de ruimte geeft komt hij wel. Dat ga ik in mijn werk ook meer toepassen.”

 “Ik wist al dat er een tussenweg is tussen poeslief en bullebak, maar deze clinic bevestigde dat nog eens.”

copyright Eva Maassen / bouw endoHerman
colofon & Disclaimer
KvK 55627498 - BTW 118030851B01