Stal Kelpie
 

wordt verwacht:

  • workshop voor hooggevoelige personen (verwacht in september 2012)
  • workshop voor volwassenen met ASS
  • workshop : volg je droom (altijd al iets met paarden willen doen maar het was er nooit van gekomen: te bang, te weinig geld enz.)
  • workshop intuïtief communiceren

Workshop voor hooggevoelige personen: eigenlijk kun je zeggen dat paarden hooggevoelig zijn. De aard van het paard is dat zij voortdurend in contact staan met elkaar, immers: er kan een roofdier in de buurt zijn en dan is het belangrijk om alert te zijn en elkaar steeds in de gaten te houden. Het grote verschil met hooggevoelige mensen is dat het paard schijnbaar niet lijdt onder het verwerken van zo vele externe prikkels; er is balans tussen datgene wat van buitenaf binnen komt en datgene wat het paard intern kan verdragen. Voor hooggevoelige mensen is het moeilijker zich af te sluiten, waardoor stress kan ontstaan. Bij langdurige stress kunnen allerlei lichamelijke en psychische klachten ontstaan. Tijdens de workshop ervaar je dat jouw hooggevoeligheid niet alleen lastig is maar ook een kwaliteit! We maken een begin met ‘in het hier en nu zijn’ (net zoals de paarden) . Je maakt kennis met andere hooggevoelige mensen. Het “zijn” met paarden is sowieso rustgevend en door de oefeningen die je aangereikt krijgt ontstaat meer balans in het verwerken van de prikkels van buitenaf. Deze dag werken we met een kleine groep van maximaal vier personen.

Workshop voor volwassenen met ASS: het omgaan met paarden heeft al vele mensen met ASS veel plezier bezorgd. Wat is het anders (gemakkelijker) om contact te maken met een paard dan met een ander mens. Paarden nemen je precies zoals je bent. Ze zijn vergevingsgezind en niet veeleisend. In het contact met paarden kun je spelenderwijs leren beter te focussen en om te gaan met onverwachte gebeurtenissen. In het algemeen krijgt het begrip ‘zorgen’ meer betekenis. Tevens krijg je de gelegenheid te oefenen je eigen plek in te nemen en wanneer je dat wil in afstemming de leiding te nemen. Bijkomend voordeel: je leert andere mensen met ASS kennen. We maken er een gezellige dag van!

Workshop “Volg je droom”: Je hebt altijd iets met paarden willen doen maar het was er nooit van gekomen: misschien vond men bij jullie thuis paarden eng of was er niet genoeg geld. Wellicht heb je ooit paardrijles gehad en ben je er vanaf gevallen waarna je angstig werd of heb je een andere nare ervaring met paarden. Op een manege rondjes rijden samen met veel jongere mensen trekt je niet.
Bij Stal Kelpie krijg je de gelegenheid je droom uit te laten komen. Je gaat echt contact maken met paarden. We bouwen het langzaam op met oefeningen op de grond naast en met het paard afgewisseld met wat theorie, zodat je meer inzicht krijgt in het wezen paard. Deze dag werken we met een klein groepje van maximaal vier mensen zodat iedereen ruimschoots aan bod komt. Waarschuwing: aan het eind van de dag is er geen weg meer terug: je bent besmet met het paardenvirus!

Workshop intuïtief communiceren: wat kunnen we op dat gebied veel van paarden leren! De gave van de spraak, de kunst van het redeneren, we zouden het niet willen missen. Maar wanneer de balans tussen ‘hoofd’ en ‘hart’ doorslaat naar hoofd is het fijn even pas op de plaats te maken en (weer) te leren voelen. Paarden zijn experts in intuïtief communiceren: ze doen niet anders. Samen met hen doen we oefeningen waarbij jouw intuïtie weer een rol mag spelen. Daar word je blij van!

 
copyright Eva Maassen / bouw endoHerman
colofon & Disclaimer
KvK 55627498 - BTW 118030851B01