Stal Kelpie
Leiderschap
Vele boeken zijn erover geschreven: wat is effectief  leiderschap en wat is daar voor nodig? Waarom hebben sommige mensen “natuurlijk overwicht” en anderen niet? Is natuurlijk leiderschap inderdaad iets wat je bij je geboorte mee hebt gekregen of kun je ook leren om zonder geschreeuw en/of gedoe duidelijk te maken wat je wilt? En is het überhaupt mogelijk om leiding te geven in harmonie?
Stal Kelpie geeft workshops waarbij je op deze vragen en andere een persoonlijk antwoord kunt vinden. De vier paarden Goovert, Fjölnir, Winnetou en Pablo spelen een belangrijke rol. Voor hen is het niet belangrijk wat jij zegt of welk merk kleding jij draagt. Voor hen is het belangrijk dat ze zich veilig voelen bij jou,dat je respect voor hen hebt en dat ze je kunnen vertrouwen. Pas dan zullen ze bereid zijn in te gaan op jouw wensen en kun je gaan uitproberen welke vorm van leiderschap het beste bij jou past. Daarvoor is het nodig dat jij stevig in je schoenen staat (m.a.w. contact hebt met jezelf), dat je contact maakt met het paard en dat je een vorm van communicatie met hem tot stand brengt. Ongeveer zoals dit proces tussen mensen plaats vindt dus.
In een groep van maximaal 9 personen ben je de hele dag bezig met dit thema, met elkaar en met de paarden. Het is een echte doe-dag waarbij al je zintuigen worden aangesproken.
Wat deze workshops uniek maakt is dat de paarden fungeren als spiegel: je krijgt onmiddellijk feed- back!. Dit kan confronterend zijn, maar ook hilarisch. Het leuke is dat deze paarden zeer vergevingsgezind zijn en direct reageren op iedere verandering in jou. Je krijgt tijdens deze dag de gelegenheid om in een veilige omgeving op een andere manier contact te maken, te communiceren en leiding te geven. Dit kan heel verrassend en verfrissend zijn!
Begeleiding
Natuurlijk sta je er niet alleen voor. De workshops vinden plaats onder mijn begeleiding. Ik fungeer als intermediair tussen het paard en jou.
Mijn belangrijkste uitgangspunt is dat je niet beoordeeld wordt. Het is niet goed of slecht wat je doet, maar wellicht zit je vast in een patroon en werkt een andere manier bevrijdend. In dit proces van ontdekken, geconfronteerd worden en zoeken naar andere wegen die bij jou passen geef ik je ruimte en begeleid ik je liefdevol.
Het Team:
Voor een uitgebreide beschrijving van de paarden en van mijzelf verwijs ik je naar de pagina op deze website: “wie zijn wij”

Programma:

Het programma van de eerste dag ziet er globaal als volgt uit:

Inloop vanaf 10.00 uur De koffie staat dan klaar.

Stipt om 10.15 uur beginnen we met kennismaking met elkaar en met de paarden en enkele oefeningen op het gebied van contact maken en communiceren. Deze oefeningen kunnen in de groep plaatsvinden, in kleine groepjes of met de paarden van de pensionstal waar we ons bevinden.

Na de lunch gaan we aan de slag met oefeningen op het gebied van leiderschap, zowel met elkaar als met de drie paarden. Na iedere oefening volgt een terugkoppeling.

Vragen die bijvoorbeeld aan de orde kunnen komen:

Hoe maak ik contact? Hou houd ik contact?

Wie of wat ga ik liever uit de weg en waarom?

Waar liggen mijn capaciteiten op het gebied van leiding geven?

Neem ik gemakkelijk de leiding, hoe is dat voor mij en hoe is dat voor de ander? Enz. enz. Je krijgt de kans om, ver weg van de dagelijkse hectiek, even stil te zijn en stil te staan bij hoe het werkelijk met je is. Wat zijn je diepste wensen t.a.v contact en waar ligt jouw innerlijke kracht? Rond 17.00 uur sluiten we de dag af. Eventueel kan gekozen worden voor een tweedaagse workshop. Het programma van de tweede dag is dan vooral gericht op verdieping van de inzichten en verankering van de vaardigheden. Er is dan meer ruimte en aandacht voor individuele wensen/ verlangens.

Doelgroep open workshop:

eenieder die onderzoek wil doen naar zijn/haar manier van contact maken, communiceren en leiding geven en nieuwsgierig is naar zijn/ haar mogelijkheden en grenzen. Je hoeft niet persé iets “met paarden te hebben” om mee te kunnen doen. Zelfs als je een beetje bang bent hoef je niet thuis te blijven. Ben je echt panisch dan kun je beter eerst voor een individuele sessie komen. Je hoeft ook geen leidinggevende te zijn in de letterlijke zin van het woord. Ik ga er van uit dat iedereen leiding dient te geven aan zijn/ haar eigen bestaan. Als moeder/vader of als eigenaar van een huisdier geef je leiding, net zo goed als een directeur van een groot bedrijf. Het belangrijkst is dat je bereid bent om met een open vizier naar je eigen functioneren en dat van anderen te kijken.

 N.B. Mijn paarden zijn rustig en betrouwbaar. Desondanks zou er iets mis kunnen gaan. Je neemt voor eigen risico deel aan deze dag en wordt gevraagd een aansprakelijkheidsformulier te tekenen.

Datum workshop:

Neem voor de eerstvolgende training contact op via info@stalkelpie.nl

copyright Eva Maassen / bouw endoHerman
colofon & Disclaimer
KvK 55627498 - BTW 118030851B01