Stal Kelpie
begeleide intervisie

je maakt deel uit van een intervisiegroep met bijvoorbeeld collega’s of oud-studiegenoten. Doel van de groep is  ondersteuning binnen de werk- of privésituatie en het uitwisselen/ bevorderen van kennis. Onderwerpen als samenwerking, empowerment, inspiratie, motivatie, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling komen regelmatig aan de orde.
 Mogelijk hebben jullie als groep in de loop der tijd bepaalde patronen ontwikkeld, vooral als je al wat langer samen werkt. Sommige persoonlijke thema’s komen wellicht regelmatig terug. Dan kan het soms lastig zijn om in alle openheid naar zo’n thema te kijken en kunnen de bijeenkomsten voorspelbaar worden en soms zelfs saai.  De procesgang in alle openheid aan de orde te stellen is vaak moeilijk.  Wat kan het dan verfrissend zijn om in een vreemde omgeving op een totaal andere manier met elkaar aan de gang te gaan.

Ook wanneer jullie als intervisiegroep op zoek bent naar vormen om de intervisie sprankelend te houden zou een intervisiebijeenkomst met paarden iets voor jullie kunnen zijn.

begeleide intervisie
Al naar gelang de vraag van jouw intervisiegroep kunnen verschillende werkvormen gebruikt worden, bijvoorbeeld een speelse opdracht met meerdere paarden (samenwerking, motivering, leiderschap) of het uitvoeren van een organisatie opstelling ( samenwerking, persoonlijke ontwikkeling, waar sta ik?). In alle gevallen speelt het paard een cruciale rol en krijg je waarschijnlijk een andere kijk op jouw functioneren. Dit alles in een prettige en veilige sfeer. Het gaat niet om wie de beste is, de samenwerking en het respect voor elkaar staat voorop.

begeleide intervisie ....

Reacties op een systemisch werken-dag van een ITIP- intervisiegroep in mei 2012 waarbij we enkele systeemopstellingen uitgevoerd hebben:

“Het was heel bijzonder om dit mee te maken.
Ik was mn. onder de indruk van de precisie van de paarden.
Als de inbrenger (is degene die de vraag inbracht . E. M.) ontdekte wat hem of haar te doen stond en dit in de opstelling liet zien, zag je dat het paard tot rust kwam.
Heel mooi.”

“Het was een prachtige zonnige dag. Oók met regen was de zon ongetwijfeld op een andere manier binnengekomen.

Wat me het meeste is bijgebleven van Stal Kelpie is dat ik me vrij voelde om gewoon te zijn in wat er op dat moment was.
En zorgvuldige begeleiding en warm onthaal.

Een tweede ding wat me is bijgebleven (maar niet speciaal in deze volgorde) is het voelbaar aanwezig zijn van respect naar dier, mens, natuur, omgeving.
De trilling was dankbaarheid.
Het was een mooie, warme (ik bedoel nu niet het weer) dag met ervaringen. Ik ben blij dat ik dit mocht meemaken.”

begeleide intervisie .........begeleide intervisie

copyright Eva Maassen / bouw endoHerman
colofon & Disclaimer
KvK 55627498 - BTW 118030851B01